Ambasada Regală a Norvegiei în România și Republica Moldova, rezidentă la București, va celebra Ziua Națională a Norvegiei la Chișinău.

854

Ambasada Regală a Norvegiei în România și Republica Moldova, rezidentă la București, va celebra Ziua Națională a Norvegiei la Chișinău. Cu această ocazie Ambasada Norvegiei va organiza un concert în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Moldova.

Solistul concertului este faimosul violoncelist norvegian Øyvind Gimse, acompaniat de orchestra simfonică a Filarmonicii, condusă de dirijorul norvegian Torodd Wigum. Programul cuprinde piese clasice compuse de figuri proeminente ale muzicii norvegiene, precum Edvard Grieg, Johan Halvorsen, Johan Svendsen, Ole B. Bull, dar și o piesă compusă de tânărul artist Johannes Rusten.

Concertul cu intrare liberă are loc in „Sala Mare” a Filarmonicii Naționale din Moldova, vineri, 14 mai, ora 18:00.

Concert este organizat cu sprijinul Music Information Center din Norvegia.

Pe durata vizitei sale la Chișinău, Ambasadorul Norvegiei al Republicii Moldova va inaugura și o Sală Norvegiană” la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM).

În anul 1814 Norvegia și-a adoptat Constituția, acest eveniment fiind sărbătorit pe data de 17 mai. Prima celebrare a acestei zile de către Parlamentul norvegian a avut loc în 1836, iar din acel an data de 17 mai a devenit Ziua Națională a Norvegiei.