INVITATIE la Clubul de Presa al APE_26 iulie 2010_ora 11.00_Sala de Conferinte a Agenției de Presă Info-Prim Neo

107

Stimați colegi, membri APE

ASOCIAȚIA PENTRU POLITICA EXTERNĂ (APE) invită la a doua ședință a Clubului de Presă al APE, în cadrul căreia vor fi discutate perspectivele și avantajele participării R. Moldova la justiția penală internațională.

Neratificarea Statutului de la Roma constituie o restanță majoră a Planului de Acțiuni RM-UE, iar amânarea soluționării acestei probleme poate afecta bunul mers al negocierilor cu privire la Acordul de Asociere, precum și ritmul dialogului privind liberalizarea regimului de vize cu UE.
Evenimentul va avea loc luni, 26 iulie 2010, cu începere de la ora 11.00, în sala de conferințe a Agenției de Presă Info-Prim Neo, Casa Presei, str. Pușkin 22, et. 4, of. 446.

În cadrul Clubului de Presa organizat cu asistența Fundației Germane Friedrich Ebert Stiftung Moldova, Victor Chirilă, Director Executiv al APE, și Mihail Popșoi, Expert Asociat al APE, vor face o succintă prezentare a studiul întitulat „Ratificarea Statutului Curții Penale Internaționale de la Roma și un subiect imperativ pe agenda europeană a Republicii Moldova”.

La eveniment va participa, de asemenea, dl Eugen Revenco, Șeful Departamentului Drept Internațional al MAEIE. Dl Revenco va expune poziția MAEIE la acest subiect.

Va rugăm sa confirmați participarea Dvs. și/sau a persoanelor delegate de Dvs. la telefoanele 22.44.30, 21.09.86, sau la adresa victoria.boian@ape.md.

Lucrările ședinței vor putea fi urmărite on-line pe site-ul Agenției www.info-prim.md și accesate ulterior în arhiva.