Negocierile cu UE vor fi finalizate în 2013, Barroso. Info-Prim Neo. 05.09.2012.

107

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că Republica Moldova va putea finaliza negocierile privind Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană până la cel de-al III-a Summit al Parteneriatului Estic, care va avea loc în anul 2013. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței anuale a șefilor delegațiilor UE de la Bruxelles, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de către Guvern, prim-ministrul Vlad Filat salută declarațiile lui Jose Manuel Barroso și menționează că afirmația sa confirmă justețea acțiunilor întreprinse de către Guvernul Republicii Moldova.

„Declarația este una foarte tranșantă, exactă și cred că nu permite nimănui dreptul la interpretări. Este un lucru foarte important atunci când președintele Comisiei Europene vorbește despre faptul că negocierile cu Republica Moldova urmează să fie finalizate până la Summitul Parteneriatului Estic”, a subliniat Vlad Filat.

Premierul califică această declarație inclusiv ca o apreciere a muncii depuse la Chișinău și spune că trebuie să bucure declarațiile făcute, dar trebuie și să se înțeleagă că urmează să se muncească în același ritm ca în ultimii trei ani sau chiar mai bine.