Consultări consulare moldo-române. MAEIE. 17.05.2013.

127

La Chișinău au avut loc astăzi, 17 mai 2013, consultările moldo-române în materie consulară, la nivel de Secretar General al Ministerelor Afacerilor Externe. Delegația R. Moldova a fost condusă de Mihai Căpățînă, iar delegația română de Sorin Laurențiu Moise.

Evenimentul se înscrie în contextul practicilor de desfășurare a consultărilor consulare periodice convenite de către cele două părți, având drept obiectiv consolidarea relațiilor bilaterale, în special pe dimensiunea consulară, și elaborarea de comun acord a unui set de măsuri concrete pentru eficientizarea activității consulare.

La consultări au participat și reprezentanți ai altor instituții, precum Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Ministerul Justiției, Procuratura Generală.

În timpul discuțiilor, au fost abordate subiecte ce țin de cadrul juridic bilateral în materie consulară, problematica azilului, combaterii traficului de ființe umane și migrației, aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea consulară, precum și alte subiecte de interes reciproc.

Urmare consultărilor, oficialii au convenit continuarea cooperării bilaterale în vederea identificării celor mai bune soluții pentru consolidarea activității în domeniul consular și au agreat desfășurarea viitoarei runde de consultări consulare în anul 2014, în România.