Pe data de 5 iulie, în cadrul unei mese rotunde, Asociația pentru Politica Externă l-a avut drept invitat de onoare pe dl Teodor Baconschi, fost Ministru de externe al Romaniei în perioada decembrie 2009 și ianuarie 2012.

118

Teodor Baconschi este doctor în Antropologie religioasă și Istorie comparată a religiilor la Universitatea Paris IV și Sorbonne. Studii post-doctorale la New Europe College.

A lucrat în calitate de custode al unor monumente pariziene, corector, librar, editor și om de televiziune. Cariera sa diplomatică include misiunile de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, Ordinul Militar Suveran de Malta și Republica San Marino (1997și2000), Republica Portugheză (2002și2004), Franța și Principatul Monaco (2007și2009).

A fost, între timp, director-general, secretar de stat pentru Afaceri Globale în centrala MAE și consilier prezidențial. Între decembrie 2009 și ianuarie 2012, și-a asumat mandatul de ministru al Afacerilor Externe al României.

Deține gradul diplomatic de ambasador din 2006. Distincții conferite de alte state: Ordinul Național al Meritului (Portugalia), Ordinul Sf. Agatha (San Marino), Ordinul Pius IX (Vatican), Steaua Solidarității Italiene, Comandor al Legiunii de Onoare.