Dialoguri Transnistrene: Procesul politic de negocieri, starea presei și drepturilor omului în regiunea transnistreană – Newsletter Decembrie 2013, nr.03

103

Newsletter nr.03 (decembrie 2013)

Newsletter-ul este elaborat în cadrul programului Asistență tehnică pentru Biroul de Reintegrare al Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană. Varianta audio este difuzată de postul public Radio Moldova și de Radio Vocea Basarabiei. Scopul programului este facilitarea soluționării conflictului transnistrean prin consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Temele ediției:

1. Ce cred mediatorii și observatorii internaționali despre etapa la care se află procesul politic de negocieri în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

2. Opinia directorului executiv al Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă, despre evoluțiile din cadrul negocierilor în formatul 5+2.

3. Reacția Chișinăului la intenția Tiraspolului de a aplica legislația Federației Ruse în regiunea transnistreană.

4. Un interviu cu jurnalistul transnistrean Nicolai Buceațki, redactorul-șef al ziarului Omul și drepturile sale, despre starea presei și a drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Materialele pot fi preluate fără restricții, cu menționarea sursei.

Descărca în format PDFDownload in PDFСкачать PDF