Asociația pentru Politica Externă în parteneriat cu Canal Regional, vă invită să urmăriți o emisiune din ciclul de emisiuni dedicate Legii 121 și Cursurilor de instruire în domeniul prevenirii și eliminării discriminării pentru cadrele didactice din învățământul general care se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

125

Asociația pentru Politica Externă în parteneriat cu Canal Regional, văinvită să urmărițio emisiune din ciclul de emisiuni dedicate Legii 121 și Cursurilor de instruire în domeniulprevenirii și eliminării discriminării pentru cadrele didactice din învățământul general care se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Invitații APE urmează să analizeze cadrul legal, dar și practica ce ține de implementarea Legii 121 privind asigurarea egalității, lege pe larg discutată în societate și mai puțin cunoscută de către instituțiile de stat și beneficiarii acesteia.

Ian Feldman,Președintele Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității și Dorin Popa,Specialist Principal, metodist la Istorie, responsabil de îndeplinirea obligațiunilor de funcție a șefului Direcției Inspecției Școlare, au fost în studioul Canal Regional, Luni, 24 octombrie, 2016,la orele 17:00, pentru a discuta despre conceptul discriminare, importanța acestor treninguri în domeniul învățământului general și impactul instruirilor asupra participanților la trening. Utilizarea mecanismelor naționale de protecție împotriva cazurilor de discriminare precum și capacitățile instituționale ale instituțiilor publice în identificarea și combaterea discriminării.

Pentru a viziona emisiunea va rog sa accesați linkul: https://www.youtube.com/watch?v=KDYToWZ1rM4&feature=youtu.be

Emisiunea este realizată de Asociația pentru Politica Externă în parteneriat cu Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității cu suportul financiar al Ambasadei Republice Cehe în Chișinău. Opiniile exprimate în cadrul emisiunii aparțin participanților și nu reflectă neapărat punctul de vedere alAmbasadei Republici Cehe în Chișinău

.image.png