Femei- generatoare ale păcii și dezvoltării

210

15 femei din domeniul academic, din organizațiile societății civile, dar și reprezentante ale sistemului guvernamental din Chișinău, UTA Găgăuzia și din stânga Nistrului au participat astăzi, în premieră, în cadrul unui dialog despre femei, în calitate de generatoare ale păcii și dezvoltării. Întâlnirea a debutat cu împărtășirea propriei experiențe a patru participante despre trainingul „Negocierile drept Instrument de Soluționare a Conflictelor”, care a avut loc la Haga în 2016.
Ulterior, Asya Varbanova, coordonatoare de programe în cadrul UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), a prezentat perspectivele globale privind liderismul feminin și participarea femeilor în procesele de luare a deciziilor.
În final, participantele și-au exprimat speranța că va fi creată o platformă comună de dialog în baza acestor subiecte și au punctat încă o dată importanța promovării femeilor atât în funcțiile de conducere, cât și în procesele de negocieri.
Evenimentul a fost organizat de către APE (Asociatia pentru Politică Externă), IDIS „Viitorul” și Departamentul de Relații Internaționale al Universității de Stat, cu suportul UN Women Moldova și cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei. Embassy of Sweden in Chisinau