Curs de instruire” Metode calitative de cercetare”

404
Pe data de 1-2 Septembrie, 2017, A.O. “Asociația pentru Politica Externă” (APE) a organizat un trening de perfectionare cu tematica “Metode calitative de cercetare”. Formator în cadrul sesiunii a fost Nadia Dalma, șefa a departamentului de Analiză Calitativă în cadrul Institutului de Medicină Preventivă, Sănătate Ocupațională și Mediu, Prolepsis din Grecia.

La instruire au participat cercetătorii din cadrul A.O. “Asociației Pentru Politică Externă”, experții asociați și cercetători independenți. Participanții au fost instruiți cu privire la metodele moderne de cercetare calitativă în sociologie și antropologie aplicate la nivel European. Au analizat procesul de colectare, eșantionare și analiză a datelor, sa dicutat despre codul deontologic și aspectele etice ale cercetării. Sesiunea de instruire a avut ca exercitiu practic  simularea unui focus grup pentru aplicarea în practică a cunoștințelor căpătate.

Trainingul a avut loc in cadrul proiectului de Dezvoltare a Organizatiei implementat de Asociatia pentru Politica Externa si finantat de Open Society Foundation