Panelul III: Spre o viziune comună în reglementarea transnistreană

157

Forumul anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova, ediția V

Panelul III al Forumului cu titlul „Spre o viziune comună în reglementarea transnistreană” va avea ca subiect etapa la care se află cooperarea actorilor politici moldoveni în elaborarea unei viziuni comune privind reglementarea transnistreană. Despre aceasta dar și despre progresele realizate recent în formatul de negocieri 5+2, moderatoarea discuției, Lina Grâu, jurnalistă la Radio Europei Liberă, va discuta cu Ion Stăvilă, ambasador cu misiuni speciale al MAEIE, Wolf-Dietrich Heim, Reprezentant Special al Președinției austriece a OSCE pentru Procesul de Reglementare Transnistreană; Stefan Wolff, Profesor în domeniul securității internaționale la Universitatea din Birmingham, Yastrebchak Vladimir, ex-negociator șef în formatul 5+2 din partea Transnistriei și Andrei Popov, vice-președinte al Asociației pentru Politica Externă (APE).

Cea de a cincea ediție a Forumului anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova va avea loc joi, 30 noiembrie, la Chișinău, cu începere de la ora 9.00.
Organizatori ai Forumului sunt Friedrich Ebert Stiftung Moldova (FES), Asociația pentru Politică Externă (APE), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova(MAEIE).
#EuropeanForum2017 #EuropeanForum #Moldova #EUMoldova #Reform

Ion Stăvilă, Ambasador cu misiuni speciale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova
Lina Grâu, Jurnalistă, Radio Europa Liberă
Wolf- Dietricht Heim, Reprezentant special al Președenției austriece a OSCE pentru Procesul de Reglementare Transnistreană
Stefan Wolff, Profesor securitate internașională, Universitatea Birmigham
Andrei Popov, Vice-Președinte al A.O. ”Asociația pentru Politica Externă”
Vladimir Iastrebchiak, Ex-negociator șef în formatul 5+2 din partea Transnistriei