Proiectul Dezvolt.md a fost prezentat în regiunea Centru a Republicii Moldova

221

A.O. ”Asociația pentru Politica Externă” a organizat, în perioada 22-23 aprilie curent în regiunea centru a Republicii Moldova, la Orhei și respectiv Anenii Noi, două sesiuni de informare cu privire la programul de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de către Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer Stiftung. O asemenea activitate s-a desfășurat la 13 mai a.c. și la Chișinău, pentru organizațiile non-guvernamentale, activitățile cărora se extind în diferite regiuni de pe teritoriul RM.

Prezentarea programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”

Scopul acestor evenimente a fost informarea organizațiilor societății civile (OSC) despre oportunitatea privind obținerea unui grant nerambursabil în cadrul programului menționat. Evenimentul a întrunit atât reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, cât și autoritățile publice locale, grupuri de inițiative civice din diferite localități ale regiunii centru și cele cu sediul la Chișinău.

Prezentarea programului de grant ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”

Pe parcursul sesiunilor de informare, participanții au fost informați despre scopul și obiectivele proiectului, durata, suma totală, precum și tipurile de granturi oferite. De asemenea, reprezentanții OSC-lor au fost informați cu privire la activitățile eligibile și neeligibile pentru a beneficia de un grant nerambursabil, care se înscriu în condițiile înaintate de către finanțatori. Un alt aspect important discutat pe larg în timpul sesiunilor a fost documentele necesare pentru depunerea dosarului și data limită pentru fiecare tip de grant.

Prezentarea programului de grant ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”

Întrebările adresate de participanții din cadrul acestor sesiuni de informare au vizat, în mod special, elaborarea bugetului, criterii de eligibilitate pentru alte organizații/instituții de stat în afară de OSC-ri înregistrate, posibilitatea de a stabili parteneriate cu alte OSC-ri inclusiv administrația publică locală, eligibilitatea OSC-lor din regiunea transnistriană și dacă vor fi granturi separate în acest sens, implicarea experților internaționali etc.

Prezentarea programului de grant ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”

În același timp, toți cei prezenți au fost încurajați să consulte pagina web oficială a proiectului – www.dezvolt.md, inclusiv să adreseze întrebări pe marginea proiectului la adresele de mail indicate în materialele informative recepționate.

Amintim că proiectul este implementat în parteneriat de către: Asociația pentru Politica Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Expert-Grup și Asociația Pro-Europa din Comrat.

Programul de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer Stiftung