RFE/RL, Ion Sturza: „Va fi un an interesant din punct de vedere politic, dar nu știu în ce măsură moldovenii mai doresc să consume politică”

167

Interviu cu fostul premier, actualmente stabilit în România.

Fostul premier Ion Sturza crede că majoritatea parlamentară neformalizată formată de Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat ar putea să dureze mai mult decât se aștepta și spune că Igor Dodon și Maia Sandu au demarat campania electorală prezidențială.

Europa Liberă: 2020 este un an electoral, următoarele alegeri prezidențiale ar putea avea loc în toamnă, mai exact, pe 8 noiembrie. În acest caz, pe 8 septembrie ar trebui să înceapă campania electorală, cu 60 de zile mai devreme, dar se pare că în Republica Moldova a și demarat acest scrutin. Cât de importante sunt aceste alegeri? Care este miza acestui scrutin prezidențial?

Ion Sturza: „Aveți perfectă dreptate. Cel puțin, cei doi protagoniști de bază ai eventualelor alegeri prezidențiale au furat startul, lansându-se deja în campanie electorală. Și aici mă refer la Igor Dodon și la Maia Sandu. Deci, va fi un an interesant din punct de vedere politic, dar nu știu în ce măsură moldovenii mai doresc să consume politică.”

Interviu integral