ȘCOALA PENTRU SECURITATE ȘI REZILIENȚĂ

Primul modul: „Probleme de securitate regională și internațională în 2024: cronica prognozelor și mecanisme contramăsurilor”

Pe data de 23 ianuarie a avut loc primul modul: „Probleme de securitate regională și internațională în 2024: cronica prognozelor și mecanisme contramăsurilor” în cadrul proiectului „Școala de Securitate și Reziliență” implementat de către Asociația pentru Politica Externă (APE) și finanțat de către Divizia de Diplomație Publică a NATO.

Deschiderea sesiunii a fost remarcată cu cuvânt de salut din partea invitatului special, Pavel Ventilă, expert IDIS “Viitorul”. Tema principală abordată de el a fost securitatea internațională și regională, în cadrul căreia au fost prezentate și anumite aspecte ale securității naționale. A fost de asemenea pusă in discuție și influența consecințelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Sesiune teoretică a fost dedicată cronicei prognozelor de securitate internațională și mecanismele contramăsurilor, condusă de Dr. Natalia Stercul, expertă Asociației pentru Politica Externă. Partea interactivă a sesiunii a inclus dezbateri despre probleme actuale de securitate, lucru în grup și exerciții practice. În rezultat participanții au reușit să elaboreze prognozele proprii referitor la dinamica riscurilor și amenințărilor la nivel internațional.

Aceasta sesiune este organizată în cadrul proiectului “Școala de Securitate și Reziliență” implementat de către Asociația pentru Politica Externă (APE) și finanțat de către Divizia de Dipolomație Publică a NATO.