La 2 Februarie „Școala pentru Securitate și Reziliență” a desfășurat cea de a patra sesiune cu modulul „Riscurile securității naționale a Republicii Moldova”. Și a avut drept mentor pe Natalia Stercul, doctor în științe politice și expertă în politica externă la APE.

Această sesiune a reprezentat o platformă vitală pentru înțelegerea și abordarea complexă a problemelor de securitate cu care se confruntă Republica Moldova în prezent. Participanții au avut oportunitatea unică de a explora și dezbate riscurile și provocările într-un mediu interactiv și dinamic.

Prin prezentări captivante, studii de caz relevante și discuții interactive, participanții au fost ghidați în identificarea și evaluarea amenințărilor cu care se confruntă Republica Moldova. În plus, s-au analizat strategii și soluții pentru gestionarea eficientă a acestor riscuri, subliniind importanța rezilienței și a capacității de adaptare a societății.

Aceasta sesiune este organizată în cadrul proiectului “Școala de Securitate și Reziliență” implementat de către Asociația pentru Politica Externă (APE) și finanțat de către Divizia de Dipolomația Publică a NATO.