La data de 7 Martie, a avut loc cea de-a X-a sesiune a seriei noastre de evenimente, cu tema „Rusia ca o amenințare la adresa securității regionale”. Această sesiune a combinat aspecte teoretice și practice, oferind o perspectivă comprehensivă asupra amenințărilor și provocărilor la adresa securității regionale.

Sesiunea a fost condusă de mentorul nostru, Ion Tăbârță, Director Executiv al Centrului de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova. Prin expertiza și cunoștințele sale vaste, domnul Tăbârță a ghidat participanții într-o explorare profundă a dinamicii actuale a securității regionale și a impactului pe care Rusia îl are asupra acesteia.

Prin intermediul acestei sesiuni, participanții au avut oportunitatea de a dezvolta abilități critice de analiză, de a îmbunătăți înțelegerea lor asupra provocărilor contemporane de securitate și de a identifica posibile soluții și strategii eficiente.

Aceasta sesiune este organizată în cadrul proiectului “Școala de Securitate și Reziliență” implementat de către Asociația pentru Politica Externă (APE) și finanțat de către Divizia de Dipolomație Publică a NATO.