Declarație APE, 06.10.2011

103

În calendarul evenimentelor de la www.agenda.md, actualizare pentru miercuri, 05 octombrie, 2011 se anunță că Asociația pentru Politică Externă în parteneriat cu o serie de alte instituții a organizat conferința internațională ”Identitatea civică și integrarea europeană și factori ai consolidării statalității moldovenești.”

În acest context, ținem să declarăm că Asociația pentru Politică Externă (APE) nu este organizator al acestui eveniment. Rugăm instituțiile media, în special portalul www.agenda.md să facă rectificările de rigoare în comunicatele sale cu privire la acest eveniment.

APE este unica organizație nonguvernamentală din Republica Moldova care a fost înregistrată la Ministerul Justiției, la 06 mai 2004, cu denumirea Asociația pentru Politică Externă. În prezent, Asociația pentru Politică Externă este condusă de către Președintele Vasile Nedelciuc, președintele Companiei Endava în Moldova, Ex și Președinte a Comisiei Parlamentare de Politică Externă (1990-1993, 1998-2001) și Directorul Executiv Victor Chirilă. De asemenea, în calitate de membri ai Asociației se numără o serie de oficiali publici de rang înalt, experți și jurnaliști.