Cetățenii moldoveni vor fi scutiți de taxe la perfectarea vizelor de lungă ședere pentru Polonia. MAEIE. 22.04.2013

79

Începând cu data de 1 mai 2013, cetățenii Republicii Moldova vor fi scutiți de taxe consulare la perfectarea vizelor de lungă ședere pentru Polonia (vize de muncă, reîntregirea familiei, studii, tratament, etc.).

Intențiile părții poloneze privind abolirea taxelor la eliberarea vizelor de lungă ședere pentru cetățenii R. Moldova au fost anunțate anterior de către copreședintele Adunării Parlamentare Polonia-Moldova, Andrzej Halicki, în cadrul vizitei efectuate în țara noastră la 11 martie 2013, fapt confirmat și de Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polonia prin decizia adoptată în acest sens.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că, abolirea taxelor nu se referă la solicitările de vize poloneze de scurtă ședere, inclusiv vizele Schengen, perfectate în continuare contra plată de către Secția consulară a Ambasadei Republicii Polone la Chișinău.

Pentru informații adiționale și precizări la acest subiect, puteți contacta Direcția Generală Afaceri Consulare din cadrul MAEIE, la numerele de telefon: 022 20-10-42, 022 20-10-43.