Director de Programe Victoria Bucataru: Victoria lui Donald Trump va schimba retorica relațiilor SUA cu partenerii euro-asiatici.Info Prim Neo. 09.11.2016

152

Alegerea lui Donald Trump în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii va însemna schimbarea retoricii relațiilor dinte SUA și partenerii euro-asiatici, ținând cont de mesajele transmise în timpul campaniei electorale. De această părere este directoarea de programe a Asociației pentru Politică Externă, Victoria Bucătaru.

Solicitată de IPN, Victoria Bucătaru a declarat că una dintre ideile de bază transmise în discursul lui Donald Trump a fost criza de identitate prin care trece SUA și eforturile pe care le va depune pentru a reconstrui națiunea americană. Aceste mesaje se bucura de susținere deoarece criza migrațională a luat amploare și a reușit să creeze o stare de nesiguranță în rândul populației.

„Astfel, putem să presupunem că politica domnului Trump va fi una mai radicalizată cu tentă populistă focalizată pe politica internă, revăzând de asemenea, principiile de cooperare cu partenerii euro-asiatici în termeni de securitate”, a spus Victoria Bucătaru.

În ce privește zona de Est a Europei, aceasta va fi influențată de redefinirea politicii externe a SUA față de marii actori internaționali, astfel evitându-se o abordare individualizată, ci mai mult dependentă de conjunctura și factorii geopolitici dominanți.

Sursa:Info Prim Neo: http://www.ipn.md/ro/special/80197