Asociația pentru Politica Externă invită tinerii sa aplice: Pentru prima dată in istorie, promisiunile electorale pot aduce studenților un loc la Şcoala de Vară a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov.

378

Asociația pentru Politica Externă invită tinerii sa aplice:

Pentru prima dată in istorie, promisiunile electorale pot aduce studenților un loc la Şcoala de Vară a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov.

Între 28 iulie şi 6 august 2017, în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului de Film Istoric Râşnov, 10 studenţi şi masteranzi din Republica Moldova pasionaţi de istorie vor putea participa gratuit la Şcoala de Vară ASTRA. Pentru a putea câștiga unul dintre locurile disponibile, prin care vor avea acces la toate evenimentele festivalului și le vor fi acoperite integral costurile de cazare și masă, tinerii trebuie să trimită o listă de promisiuni electorale prin care vor convinge organizatorii.

Festivalul de Film Istoric Râşnov a ajuns la cea de-a noua ediţie, fiind organizat în Cetatea Râşnov şi Cinematograful Amza Pellea. Pe toată perioada acestui eveniment, iniţiatorii festivalului, Primăria Râşnov şi Asociaţia Mioritics, vor organiza Şcoala de Vară ASTRA pentru tinerii interesaţi de istorie şi discuţii cu ambasadori, profesori, istorici, experţi, jurnalişti şi martori ai evenimentelor istorice.

Pentru a câştiga un loc la Şcoala de Vară ASTRA, studenţii trebuie să trimită, până la data de 2 iulie 2017, pe adresa office@ape.md și/sau daniela.gologan@ape.md CV-ul şi un scurt material (maximum 1 pagină A4, Times New Roman, 11) pe tema: “Eşti candidat la alegerile prezidenţiale din România în anul 2019/ alegerile parlamentare din Republica Moldova în anul 2018. Eşti foarte hotărât(ă) să câştigi. TREBUIE să câştigi! Trimite-ne lista cu maxim 5 promisiuni electorale pe care le vei promova şi explică de ce crezi că ele vor convinge alegătorii”. Mai mult, participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniţi cel mai târziu la data de 27 iulie 2017) şi 26 de ani şi să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat. Organizatorii (pentru Republica Moldova A.O. ”Asociația pentru Politica Externă”) îşi rezervă dreptul de face selecţia studenţilor înscrişi, în limita celor 10 locuri disponibile. Materialele selectate vor fi publicate în materialele de promovare ale evenimentului în scop non-comercial.

Programul final al prelegerilor va fi publicat la sfârșitul lunii iunie. Mai multe detalii despre temele şi lectorii prezenţi în 2016 sunt disponibile la http://www.ffir.ro/ro/editia-2016/coala-de-var/.

Despre Festivalul de Film Istoric Râşnov

10 zile în Cetatea Râşnovului la început de august.
Fără covor roşu, fără fiţe, fără isterie, fără breaking news.
Ca să înţelegi ce ţi se întâmplă!

Subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante, răcoarea nopţilor carpatine, expoziţii, standuri de cărţi.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei. S-a născut astfel un eveniment unic pe piaţa culturală românească în care Istoria şi Filmul Istoric stârnesc gânduri şi pasiuni, informează şi emoţionează, ridică întrebări şi dezbate răspunsuri. O întâmplare proaspată şi relaxată, care înţelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.

Cu opt ediţii la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului transilvan în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice (peste 400.000 vizitatori pe an). Mai multe detalii sunt disponibile la www.ffir.ro.

Contact Republica Moldova:

Victoria Bucataru
Directoare Executivă APE
victoria.bucataru@ape.md, 022 210986