În perioada 21-22 martie curent, în or. Borjomi (Georgia), s-a desfășurat Conferința regională de monitorizare a agendei femeile, pacea și securitatea.

Evenimentul a avut loc în contextul realizării proiectului ”Strategiile Locală, Națională și Regională pentru îmbunătățirea implementării Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU în Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova și Ucraina”. Proiectul este implimentat de către Global Network of Women Peacebuilders cu suportul financiar al Austrian Development Cooperation, în parteneriat cu Asociația pentru Politica Externă APE și Gender-Centru.

Scopul proiectului este de a mobiliza și implica autoritățile publice centrale și locale, reprezentanții societății civile în diverse acțiuni de conștientizarea a rolului femeii în procesele de negociere și prevenirea conflictelor, precum și implicarea acestora în eforturile post-conflict.

Victoria Bucătaru, Directoarea executivă a Asociația pentru Politica Externă APE a avut onoarea de a modera unul dintre panelurile dedicate evaluării implementării Rezoluției 1325 privind femeile, pacea și securitatea în Armenia, Azerbaijan și Georgia. De asemenea, în cadrul panelului axat pe media, a fost prezentată platforma online pe Facebook, creată de APE (@FemeiaDeAziPaceaDeMaine): „Femeia de azi Pacea de mâine! Dialog-Siguranță-Progres”, dedicată femeilor, păcii și agendei de securitate.