ATENȚIE: Modificări în procedura de depunere a dosarului pentru programul de grant Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova

115

În contextul măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului Covid-19 și extinderii stării de urgență, proiectul Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova anunță extinderea termenului limită de depunere a dosarului până la data de 15 mai 2020.

De asemenea, una dintre modificările introduse ține de documentele necesare la depunerea dosarului: organizațiile societății civile pot prezenta cel mai recent Extras din Registrul de Stat al organizațiilor necomerciale emis de ASP, pe care-l dețin la momentul depunerii dosarului.

A se ține cont de faptul că, organizațiile societății civile, ce vor fi selectate drept beneficiare ale celui de-al doilea Apel de propuneri de proiecte, vor putea semna contractul de grant doar cu condiția prezentării unui Extras din Registrul de Stat al organizațiilor necomerciale emis de ASP în anul 2020.

O altă modificare vizează durata maximă a proiectelor naționale, care s-a redus de la 16 la 15 luni. Toate proiectele trebuie să se încheie nu mai târziu de 31 octombrie 2021.

Recomandăm să citiți Ghidul de solicitare a finanțării, apelul 2, actualizat la 30.03.2020 dar și secțiunea Programul de grant. Formularele nu au suferit modificări.

Mai multe detalii accesați link-ul: https://www.dezvolt.md/

Proiectul Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), oferă în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politică Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.