Amenințările hibride, ca parte integrantă a războiului pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, dobândesc forme noi de sabotaj din ce în ce mai sofisticate. Raza de aplicare a tacticilor și strategiilor hibride se extinde rapid. Republica Moldova, fiind un stat vecin cu Ucraina, s-a trezit într-un nou val de provocări hibride. În aceste condiții, necesitatea de a minimiza riscurile la adresa securității statului și de a întări stabilitatea acestuia devine una dintre sarcinile primare ale statului.

Care sunt noile forme și manifestări ale provocărilor hibride? Care dintre ele au găsit manifestări în Republica Moldova? Ce fac autoritățile pentru a contracara noul val de amenințări hibride? De ce importanța minimizării riscurilor de securitate a informațiilor devine una dintre sarcinile definitorii în era digitală?
Răspunsuri la toate aceste întrebări le găsiți în materialul realizat de experta în domeniul afacerilor externe și politici publice, Directoarea Executivă a Asociației pentru Politică Externă a Republicii Moldova, Natalia STERCUL.
̆ ̂ ̦ ̆ ” ̆ ̦ ̦ ̦ ̂ „, ̦ ̦ ̆ ̦ ().