Calea pe care o parcurge țara noastră pentru a deveni parte a familiei Uniunii Europene

Vă invităm să urmăriți reportajul realizat de colegii noștri de la Realitatea Moldova.

Calea pe care o parcurge țara noastră pentru a deveni parte a familiei Uniunii Europene” a devenit subiect de discuție în cadrul unui Workshop, organizat la Căușeni, cu suportul USAID. Zeci de localnici, printre care și mai mulți elevi s-au adunat ca să discute parcursul european al Moldovei, progresele și oportunitățile care ni se deschid.

Participanții la workshop au avut ocazia să învețe din experiența pozitivă altor state, care au devenit membri UE, întrucât este esențial să preluăm practicile care dau roadă până în prezent.

NATALIA STERCUL, expertă APE: ”Scopul nemijlocit al evenimentului este promovarea mesajelor pozitive despre integrarea europeană și crearea condițiilor de informare mai mare în regiuni despre ceea ce prezintă procesul care urmează”.

MARK MAZUREANU, expert ASIST Analytics: ”Noi mergem acum în sesiunile astea de informare pentru a le livra răspunsuri, pentru a le etala, pentru a le scoate din interior, să le punem pe masă, ca oamenii să le poată conștientiza și să le poată analiza”.

ION TABÂRȚĂ, expert CID NATO”:

Sunt parte a campaniei de dezinformare, scopul acestor campanii care vin preponderent din Federația Rusă prin intermediul unor actori de aici din interiorul RM este să compromită parcursul european al RM și să nu”.

Participancții la workshop au rămas impresionați și convinși de importanța urmării parcursului european.

Realizarea acestui workshop a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestui material ține de responsabilitatea autorilor opiniilor și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Acest video este disponibil și pe pagina Realitatea.md: https://realitatea.md/video-beneficiile-aderarii-moldovei-la-uniunea-europeana-explicate-locuitorilor-din-orasul-causeni/?fbclid=IwAR0JE0_UcwfcD-B_mz_gDXOmrjysTx1MoZwkOte-3D0rMBbgOgPmd0zYc6Q