Astăzi, 5 februarie, Școala pentru Securitate și Reziliență a organizat o sesiune dedicată temei „R2P (Responsibility to Protect) – Responsabilitatea de a Proteja: Mandat alternativ pentru intervenția internațională în rezolvarea conflictelor locale”, având-ul drept mentor pe Mark Mazureanu, expert în analiză strategică la ASIST Analytics, care a fost mentorul acestui eveniment.

Participanții au avut privilegiul de a se aprofunda în subiectul R2P prin analiza detaliată a unor studii de caz relevante pentru situațiile de conflict local. Sub îndrumarea expertului Mark Mazureanu, aceștia au explorat perspective și soluții în cadrul mandatului alternativ pentru intervenția internațională în rezolvarea conflictelor.

Prin intermediul unui dialog deschis și constructiv, participanții au avut oportunitatea de a dezbate și de a împărtăși idei și perspective asupra implicărilor practice ale conceptului R2P și a modalităților de implementare eficientă în contextul actual al securității internaționale.

Aceasta sesiune este organizată în cadrul proiectului “Școala de Securitate și Reziliență” implementat de către Asociația pentru Politica Externă (APE) și finanțat de către Divizia de Dipolomație Publică a NATO.