Danu Marin: Strategia de Informare și Comunicare în Domeniul Apărării și Securității Naționale: Analiză și Recomandări. OSIFE/APE

367

Asociația pentru Politica Externă are onoarea de a prezenta studiul de politici publice ”Strategia de Informare și Comunicare în Domeniul Apărării și Securității Naționale: Analiză și Recomandări”.

Strategia de informare și comunicare în domeniul apărării și securității naționale este un element indispensabil unei guvernări care își propune să informeze cetățenii și partenerii internaționali despre politicile naționale și intențiile pe care le urmărește.

Pentru Republica Moldova, aceasta are o importanță deosebită în contextul reformei sectorului de apărare național și deteriorarea mediului securității regionale care a lărgit spectrul de amenințări la adresa securității statului.

În acest scop, studiul recomandă revizuirea strategiei prin prisma comunicării strategice și includerea în strategie a componentei de contracarare a dezinformării și a propagandei externe.

Acest studiu a fost realizat în cadrul programului „Think Tank Young Professional Development Program” prin asistența oferită de „Open Society Initiative for Europe”. Opiniile exprimate în acest studiu aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia sau viziunile Asociației pentru Politica Externă sau ale Fundației „Open Society Initiative for Europe”.

Studiu-PSAC 2017_Iulie_v2._final

Extragehttp://www.ape.md/wp-content/uploads/2017/08/Studiu-PSAC-2017_Iulie_v2._final.pdf