Masă Rotunda: ”Insulele de cooperare în zona OSCE: pași mici spre deblocarea impasului de securitate”, 31 Mai, 2018

225

Asociația pentru Politica Externă (APE) în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert (FES) din Moldova, vă invită la masa rotundă intitulată: ”Insulele de cooperare în zona OSCE: pași mici spre deblocarea impasului de securitate”.

Vom discuta despre provocările actuale de securitate din zona OSCE ce pot fi abordate prin intermediul domeniilor de politică specifice ale Insulelor de Cooperare, ținând cont de interese convergente între statele membre ale UE, Rusia și statele din vecinătatea comună. Prin cooperarea pragmatică în domenii de interese suprapuse, statele treptat ar putea restabili încrederea reciprocă dar și predictibilitatea acțiunilor. Această abordare poate aduce o dinamică pozitivă și constructivă în impasul actual de securitate și contribui la găsirea răspunsurilor la provocările regionale cu care ne confruntăm. Abordarea a fost dezvoltată de un grup de tineri experți din cadrul spațiului OSCE, numit FLEET (Fresh Look at Eastern European Trends), inițiat de FES, oficiul din Viena.

Evenimentul va avea loc joi, 31 mai 2018, începând cu ora 10:00, în  incinta hotelului Regency (str. Sfatul Țării 17, mun. Chişinău). Limbile de lucru vor fi română și engleză. Vă rog să găsiți agenda și studiul atașat.

În acest context, vă rugăm să ne comunicați disponibilitatea dvs. sau a persoanei delegate de dvs. până pe data de 29 mai,  la adresa: daniela.gologan@ape.md sau la numărul de telefon: 069567757.

Proiectul este o inițiativă comună a biroului regional FES din Viena și APE. Evenimentul este susținut financiar de The Black Sea Trust for Regional Cooperation.