Webinar: Managementul crizei refugiaților ucraineni în Republica Moldova prin acordarea ajutorului umanitar, furnizarea susținerii sociale și consolidarea rezilienței

71

În data de 25 ianuarie, a avut loc webinarul nr. 4 din cadrul proiectului „Contribuția societății civile la combaterea noilor amenințări hibride ca răspuns la afluxul de refugiați: abordarea rezilienței active a Republicii Moldova”, care a avut în prim plan managementul crizei refugiaților ucraineni în Republica Moldova prin acordarea ajutorului umanitar, furnizarea susținerii sociale și consolidarea rezilienței.

Subiectul a fost prezentat de către Natalia Stercul, Directoare Executivă APE și Sorin Șclearuc, expert APE. În cadrul evenimentului a fost prezentată o cronologie a evenimentelor și a acțiunilor diferitor instituții de stat și a organizațiilor societății civile în perioada ulterioară a pornirii războiului din Ucraina. Atenție aparte a fost acordată principalelor itinerare ale refugiaților ajunși în Republica Moldova dar și a principalelor provocări pe care aceștia le întâmpină odată cu stabilirea lor pe teritoriul țării noastre. Au fost evidențiate păturile cele mai vulnerabile din rândul refugiaților, iar împreună cu participanții webinarului, au fost discutate diverse mecanisme de îmbunătățire a suportului acordat pentru aceștia.

Acest webinar este realizat în cadrul proiectului „Contribuția societății civile la combaterea noilor amenințări hibride ca răspuns la afluxul de refugiați: abordarea rezilienței active a Republicii Moldova” implementat de către APE în parteneriat cu Nord News, Centrul European „Pro-Europa” din Comrat și Zona de Securitate, finanțat printr-un grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) cu suportul Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.