Webinar: Noile amenințări hibride în Republica Moldova ca răspuns la afluxul de refugiați ucraineni

360

În data de 1 februarie, a avut loc webinarul nr. 5 din cadrul proiectului „Contribuția societății civile la combaterea noilor amenințări hibride ca răspuns la afluxul de refugiați: abordarea rezilienței active a Republicii Moldova”, care a avut în prim plan noile amenințări hibride în Republica Moldova ca răspuns la afluxul de refugiați ucraineni.

Subiectul a fost dezbătut de către Natalia Stercul, Directoarea Executivă APE, Dumitru Pelin, Director General Nord News, Igor Guseinov și Valentina Caledji-Poghirc, experți în cadrul Centrului European „Pro-Europa” din Comrat.

În cadrul evenimentului, au fost discutate mai multe fațete și pârghii care sunt parte a noilor amenințări hibride, cum ar fi presiunea politică, economică, energetică și nu în ultimul rând influențele străine din mass-media locală. Au fost analizate cum oamenii percep aceste influențe, atât în centru, dar și în nordul și sudul țării, dar și cum statul și organizațiile societății civile ar putea interveni în prevenirea amenințărilor hibride din sfera informațională.

Acest webinar a fost realizat în cadrul proiectului „Contribuția societății civile la combaterea noilor amenințări hibride ca răspuns la afluxul de refugiați: abordarea rezilienței active a Republicii Moldova” implementat de către APE în parteneriat cu Nord News, Centrul European „Pro-Europa” din Comrat și Zona de Securitate, finanțat printr-un grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) cu suportul Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.