Deputații sunt mulțumiți de progresele privind liberalizarea regimului de vize. Info – Prim Neo. 14.06.2012.

105

Deputații Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului sunt mulțumiți de progresele înregistrate în procesul negocierilor și în implementarea primei faze a Planului de acțiuni Republica Moldova și Uniunea Europeană privind liberalizarea regimului de vize. Discuțiile s-au purtat în cadrul audierii conducerii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind executarea angajamentelor asumate de către Republica Moldova pe dimensiunea integrării europene.

Vicepremierul Iurie Leancă, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și viceministrul Natalia Gherman au comunicat despre stadiul de implementare a Planului de acțiuni, negocierile asupra Acordului de Asociere, Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv, alte subiecte de actualitate de pe agenda europeană a Republicii Moldova, în special în contextul reuniunii Consiliului de Cooperare RM-UE din 26 iunie curent.

Președintele comisiei, Igor Corman, a solicitat să fie instituit un mecanism permanent de interacțiune și schimb de informație între MAEIE și comisia în domeniul integrării europene. Deputații au mai decis audierea în comisie a reprezentanților diferitor ministere privind implementarea agendei europene a Republicii Moldova.