Asociația Obștească “Asociația pentru Politica Externă” organizează un concurs pentru selectarea unei tinere/unui tânăr pentru a realiza un stagiu în cadrul Asociației pentru o perioadă de 3 luni.

353

A.O. “Asociația pentru Politica Externă” (APE) este una dintre principalele „think tank – uri” din Moldova pe domeniul politicii externe care îşi propune să susţină procesul de europenizare, integrare în Uniunea Europeană şi soluţionare a problematicii transnistrene. Asociaţia a fost înfiinţată în toamna anului 2003 de către un grup de experţi bine cunoscuţi, personalităţi publice şi foști oficiali şi diplomaţi de rang înalt care au decis, în acest fel, să contribuie prin intermediul expertizei şi experienţei lor la o analiză cuprinzătoare a opţiunilor de politică externă a Republicii Moldova precum şi la formularea unei politici externe eficiente.

Stagiara/Stagiarul va fi responsabil/lă de activitățile logistice și asistarea echipei în implementarea proiectelor, cu posibilitatea de a dezvolta propriul proiect sau scrierea unei analize/studiu.

Sarcinile de bază:

  • Menținerea bazelor de date ale Asociației;
  • Asistarea și organizarea evenimentelor care vor avea loc pe perioada stagierii;
  • Actualizarea bibliotecii APE;
  • Participarea activă în cadrul evenimentelor și activităților zilnice;

Condițiile stagierii: Perioada stagiului este de 3 luni începând cu 1 Iulie 2018 cu posibilitatea prelungirii acestui termen. Selecția se va efectua în câteva etape: expedierea CV-ului / Scrisorii de motivare, interviul și proba practică.

Cerințe:

  • Pregătirea profesională, anul 2 -3 de licență, studii de masterat și tineri experți;
  • Fluență în limba Română și Engleză (cunoașterea limbii ruse/ franceze/ germane constituie un avantaj);
  • Abilități de comunicare cu diverse grupuri de persoane;
  • Aptitudini clare de operare a calculatorului: Word, Excel, PowerPoint.

Persoanele interesate vor trimite până la 25 iunie 2018, ora 12:00, un Curriculum Vitae și o scrisoare de motivare la adresele de email: office@ape.md și victoria.bucataru@ape.md, în atenția dnei Victoria Bucătaru, Directoarea Executivă a A.O. „Asociația pentru Politica Externă”.