AGERPRES: „Iași: Dezinformarea în războiul informațional, temă de dezbatere a unor ONG-uri din România, Ucraina și Republica Moldova”

231

Natalia Stercul, Directoarea de programe a Departamentului Studii Estice din cadrul APE cu un comentariu pentru Agenția Națională de Presă din România AGERPRES, despre alegerile parlamentare din Republica Moldova din 24 februarie curent.

„Alegerile din Moldova au fost un proces foarte complicat, foarte dificil, în primul rând din cauza dezinformării masive, a propagandei care a existat în timpul campaniei electorale, şi nu numai. De altfel, un întreg spectru de astfel de instrumente de dezinformare care au afectat în mod negativ nu doar procesul electoral, dar şi în general valorile democratice, şi nu numai, societale în Republica Moldova. Cele patru partide care au intrat în parlament sunt în ordine ierarhică Partidul Socialiştilor din Moldova, pe locul doi Partidul Democrat, urmat de blocul Acum şi partidul lui Ilan Şor, care a avut şi un număr important de candidaţi independenţi care bănuiesc că vor fi vitali în configuraţia viitoare a Parlamentului”, a afirmat Natalia Stercul, reprezentanta Asociaţiei de Politică Externă din Republica Moldova.

articol complet: https://www.agerpres.ro/social/2019/02/26/iasi-dezinformarea-in-razboiul-informational-tema-de-dezbatere-a-unor-ong-uri-din-romania-ucraina-si-republica-moldova–265173?fbclid=IwAR2-9QsQPSL1W-cMIEWTga2kgyDiiNtQc4VieERMA6SKfZjmbl3uvOFfEEo