Vizita la Chișinău a bursierilor din SUA, participanți ai programului Marshall Memorial Fellowship

257

Asociația pentru Politica Externă a organizat în perioada 25-30 octombrie vizita la Chișinău a șase bursieri din Statele Unite ale Americii, participanți ai programului Marshall Memorial Fellowship, realizat cu suportul oferit de German Marshall Fund al SUA.

De menționat că este pentru prima dată când Republica Moldova a fost selectată drept țara gazdă a acestui program. Această vizită este un schimb de experiență între liderii din Europa și SUA, având drept scop îmbunătățirea relațiilor transatlantice. Cei șase oficiali și experți americani prolifici sunt implicați în sectorul privat, instituțiile de stat și organizațiile non-guvernmentale ale Statelor Unite ale Americii.

 

 

 

 

 

 

 

Pe durata vizitei, bursierii au avut ocazia de a cunoaște mai bine instituțiile de stat din Republica Moldova și activitatea experților din domeniul juridic, diplomatic, economic, al mass-mediei, din cadrul societății civile și mediul privat. Astfel, aceștia au avut întrevederi la Parlamentul Republicii Moldova cu membrii fracțiunilor parlamentare: PAS, DA, PSRM; la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, au efectuat o vizită la centrul IT Tekwill. De asemenea, au avut oportunitatea de a interacționa cu bursierii moldoveni din cadrul altor programe susținute de German Marshall Fund.

sursa foto: parlament.md