Autoritățile trebuie identifice părțile slab acoperite în procesul de management al crizei refugiaților din Ucraina. Această evaluare ar trebui să le ajute să înțeleagă mai bine situația și să dezvolte strategii eficiente pentru a susține refugiații să se integreze mai rapid. În acest sens, este necesară o analiză detaliată a acțiunilor întreprinse pe parcursul ultimului an de către instituțiile de stat. Cu recomandări în acest sens au venit experții de la Asociația pentru Politica Externă, dar și alți reprezentanți ai societății civile.

Într-un club de presă organizat la IPN, directoarea executivă a APE, Natalia Stercul, a declarat că astăzi se împlinește exact un an de la declanșarea războiului crunt al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Și consecințele tragice sunt resimțite în primul rând în statul vecin. Tangențial au fost afectate și alte state, care s-au implicat material, au aplicat sancțiuni împotriva Rusiei etc. Urmare a războiului, Republica Moldova a găzduit un flux mare de refugiați. APE a lansat un proiect orientat pe implicarea societății civile în combaterea noilor amenințări hibride ca răspuns la afluxul de refugiați. În cadrul acestuia au fost implicate organizații non-guvernamentale, reprezentanții ai mass-media, refugiați etc.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/autoritatile-trebuie-sa-identifice-partile-slabe-in-managementul-crizei-7967_1095439.html#ixzz7uVYIeBzq