Invitatul special al emisiunii „Cabinetul din umbră” cu Vitalie Călugăreanu este Ion STURZA, Președintele Asociației pentru Politica Externă, fostul Prim-ministru al Republicii Moldova.

Potrivit lui Ion Sturza, locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar o guvernare prorusă reprezintă un pericol pentru moldoveni.

„Perioada sovietică din timpul lui Brejnev, dar mai ales a lui Gorbaciov, ne va părea floare la ureche… Să nu avem nicio iluzie că ne vom putea continua afacerile, să facem carieră, să călătorim în lumea civilizată, să nu fim impuși să ne ducem copiii pe un nou front… Să nu aibă nimeni nicio iluzie că nu s-au făcut listele celor care vor fi epurați (n.r. din R. Moldova). Astăzi noi călătorim în toată Europa, dacă vor veni rușii (n.r. în R. Moldova), ne vom duce în Sahalin și Magadan, dar nu de bună voie. Uitați-vă ce se întâmplă în Rusia – pun copii la pușcărie pentru că au făcut un mem pe Facebook. Astăzi aruncați cu mizerie în cine vreți, pe Maia Sandu o faceți cu coarne, mâine vine rusul și s-au terminat toate astea. Vă gândiți că veți face afaceri? Uitați-vă ce s-a întâmplat în Donbas și Crimeea? Toți au fost rași. Astăzi suntem prea liberi… Închipuiți-vă că ratăm ocazia să începem pe bune procesul de integrare europeană și să accesăm câteva miliarde de euro care sunt tehnic prevăzute pentru R. Moldova în următorii 5 ani, ca să ridicăm nivelul nostru de trai, de infrastructură etc. la standartele europene. Dacă va veni rusul, ce ne va da? Ce ne-a dat nouă rusul în ultimii 30 de ani?”, a spus Ion Sturza.

Link către emisiune: https://www.jurnal.md/ro/news/b4d2a93743079be0/garantul-pacii-pentru-rm-este-o-guvernare-pro-europeana-potrivit-lui-sturza-daca-vor-veni-rusii-ne-vom-duce-in-magadan.html?fbclid=IwAR1z4cvUpTLeIFScKMSLDulvfl7H3i76U1bmvB8NNpbndxSkhsQwkoXNmgM_aem_Aahtz_liFQZxScbls5PjzzEoP9Is1eUpwsTWUNaGtOywg62JyY3G1jwyCU5X4q6SuxPOwhUxDoORLYbCaNrscN6U