Mai mulți studenți și liceeni din capitală au participat la un quiz dedicat parcursului european al Republicii Moldova, care a fost organizat de Asociația pentru Politica Externă și Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Tinerii au fost împărțiți în cinci echipe și au răspuns la întrebări legate de procesul de integrare în UE, statele membre, programele finanțate de europeni și altele. Participanții care au reușit să răspundă la cele mai multe întrebări s-au ales cu premii. Este vorba despre vouchere la o librărie din Chișinău.

La eveniment a participat și directoarea executivă a APE, Natalia Stercul, care le-a vorbit tinerilor despre aspirațiile țării noastre de a adera la UE.

„Mă bucur că APE împreuna cu CMJI a avut posibilitate de a organiza acest „Quiz studențesc dedicat parcursului european al RM”. Integrarea europeană e singura cale  pentru dezvoltarea țării noastre. UE, pe parcursul ultimilor ani, a contribuit foarte mult la dezvoltarea sistemului de educație, la predarea limbilor străine, la mobilitatea studenților, a stagiarilor, profesorilor și tinerilor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea și eficiența educației și formării. UE a oferit studii, oportunități noi pentru tineri, inclusiv schimb de bune practici, experiență, stimularea creativității și inovării. Cu toate acestea, mereu este loc de mai mult, iar astfel de jocuri intelectuale sunt o metodă eficientă de dezvoltare a tinerilor, pentru verificarea cunoștințelor, a abilităților lor critice și a capacităților de a găsi soluții creative. Sunt sigură că Quizul studențesc dedicat parcursului european al RM va fi interesant și o să petreceți timpul productiv, util și creativ. Mult succes și curaj” a menționat Natalia Stercul.

Participanții spun că jocul a fost foarte bine organizat, după formatul „Ce? Unde? Când?”.

„Jocul mi-a părut foarte interesant. Multe informații le știam, dar am obținut și cunoștințe suplimentare. Prezentarea a fost foarte bună și game approach-ul la fel. Formatul a fost așa cum trebuie”, a menționat Chiril Goncearov, student în anul 3 la Facultatea Relații Internaționale din cadrul USM.

Tânărul spune că susține integrarea în UE a țării noastre, dar consideră că depinde de fiecare dintre noi cum va arăta Moldova Europeană.

Desfășurarea jocului intelectual a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).